Fläskkött

Lucas har åkt iväg till jobbet och ska jobba i natt. Jag försöker hitta motivationen att plugga inför tentan på måndag. Passar på att tillreda bacon eftersom Lucas har fått för sig att han inte kan äta fläskkött (och en massa andra råvaror). Håller nu på att koka pasta och har gjort en baconsås med lök, mexikansk salsa (GoGreen) och passerade tomater. I morgon får det bli falukorv för det äter han inte heller. Tråkigt att han är så kinkig i maten, fläskkött är så mycket billigare än oxkött (han äter bara svenskt oxkött). Jag älskar honom ändå men jag gillar korv....

Nytt liv!

Jag köpte träningsskor (Nike) i början av Januari för att jag skulle kunna börja träna. I dag tänkte jag att nu ska jag ta mig i kragen och börja jogga. Jag och Jezzie gjorde ett tappert försök. Efter en kilometer hade jag så ont i benhinnorna att jag knappt kunde gå. Försökte dock att jogga hundra meter och gå hundra meter växelvis. Har nu bestämt mig för att ta en kortare väg nästa gång, när det nu blir.....

12 Volt

Jag har en dröm.
image25
När jag blir pensionär så ska jag ha så lite utgifter som möjligt. Elda i en kökspanna och vattenmantlad kakelugn, odla mycket ätbart, ha några hönor för ägg och en ko att mjölka. Jag planerar att flytta till Rönnbacka med min älskade man Lucas (fast han har inte samma dröm). Mina fantasier och drömmar går till att bygga upp ett 12 volts system så man är självförsörjande på elektricitet. Jag har börjat med att sätta upp en solpanel så nu har jag lyse i ett rum och tv. Har stora planer på att bygga ut systemet.

Till vänster på bilden ser ni 3 fönsterrutor, i det hörnet tänker jag bygga ett torn. I tornets mitt har jag tänkt ha en typ flaggstång i mitten och uppe på taket ska det sitta ett vindkraftverk.
image27

På nedre botten tänker jag bygga toalett med mulltoa (12 volts fläkt typ separett chalet).
image26

På den övre våningen ska centralen sitta för elektricitet med batterier samt ackumulatortankar för värme och varmvatten. På taket ska det förståss sitta solpaneler som kan värma vattnet i ackumulatortankarna.

På den andra sidan av farstukvisten vill jag bygga ett uterum. Murad grund med fönster runt om och en dubbeldörr in till uterummet. I uterummet ska det gå en liten trapp upp till ytterdörren för att ta sig in i huset. Taket på uterummet ska byggas av solvärmepanel som blåser in varmluft så fort solen lyser.
image28

I uterummet tänker jag gräva ner rör för att kunna koppla in vattenburen värme så jag kan vistas där vintertid samt att mina växter får där ett tropiskt klimat.

I övriga huset ska det förståss vara vatenburenvärme med möjlighet att stänga av de slingor som inte behövs sommar tid.

Ni förstår hur mina fantasier går!
Nu åter till verkligheten. I söndags åkte jag i väg och köpte 7 stycken solcellspaneler, dels för att kunna börja bygga ut systemet i Rönnbacka men även kunna börja bygga ett i Tanto i vår kolonistuga.
image30

15 000 kronor fattigare men närmare min dröm.

Tanto då!
Jo vi har en kolonistuga i Tanto Norra på Södermalm, det är där jag glömmer bort att jag längtar upp till Norrland. Mitt lilla andningshål i den hektiska tillvaron i Stockholm. Vi har inte haft den så länge men lite har vi lyckats göra där. Stugan är inte klar ännu men börjar ta form, trädgården är fortfarande i katastrof.
image31

Så här såg stugan ut när vi köpte den för ett drygt år sedan.

image32

Så här såg det ut i måndags.

Nu går i alla fall mina funderingar på soltimmar i Tanto, vilken vinkel är bäst för solpaneler, hur grov kabel behövs och hur långa kablar behövs. Jag bläddrar i kataloger och jämför priser på kontakter, kylskåp och kaffebryggare. Hur många ampere där och hur många watt där. Det är nästan svårt att somna för alla tankar.

Nog skrivet om mina fantasier, nu ska jag återgå till att se var jag hittar de bästa 12 volts batterierna.

Ladan den Ladan

Ja nu har jag varit på ombesiktning så nu får den köras till slutet av februari 2009.
Vad gick då allt på?
Besiktning 300 kr
Bromsslang 172 kr
Reparation av vindrutespolare, lyset samt byte av bromsslang 1050 kr
Ombesiktning 200 kr
Summa: 1722 kronor

Är det någon som hör någon som vill köpa en Lada Samara av 1997 års modell, så säljer jag den för 5000 kronor. Utan garanti.

Det är ju fortfarande något jordningsfel på den. Den går i alla fall och jag kör väl den tills den stannar.

image24

Visst ser jag ganska stolt ut?


Estland

Jag kom just på att jag inte berättat om min Estlands resa jag gjorde i början av veckan. Jag hade då jobbat natten mot söndag och var vaken hela dagen. När jag kom till båten var jag jätte trött och gick i säng vid 19:30 tiden efter att ätit en halv sallad. Vaknade vid 08 och åt upp resten av salladen.  Vid 10-tiden gick jag ut på stan i Tallin, gick in på affärer handlade, svartpeppar, strössel, ost, bröd och en gullranka. Gick sedan vilse och hamnade på en marknad där tanter stod och sålde hemmagjord saft. Hittade en pizzeria där jag åt lunch och försökte sedan hitta tillbaka till centrum. Väl inne i centrum gick jag till en gay-restaurang där jag fikade, försökte plugga till en tenta i invertes medicin. Vandrade sedan runt i gamla stan och tittade på hus och spännande affärer, köpte inget där. Gick sedan vidare till ett Zoo och köpte tandkräm till Jezzie och en tugg boll till Linuz. Vandrade sedan vidare ner till hamnen och var ombord på båten vid 17-tiden. Hade ont i fötterna efter att gått på dom ojämna kullerstenarna i gamla stan. Var sedan och handlade på tax free och åt smörgåsbord. Gick i säng vid 22 och vaknade lämpligt vid 09 för att packa ihop mina saker och kliva av båten. Jag glömde kameran hemma, färdig laddad på mitt skrivbord. Tog någon bild med min telefon men har inte lyckats föra över bilden ännu.

Resan blev väl inte riktigt som jag tänkt mig. Jag hade ju tänkt att det skulle vara skönt att komma iväg och plugga i lugn och ro. Jag önskade att Lucas hade varit med och hjälpt mig med att tolka samt att det är inte lika roligt att resa när man är ensam. När man ska uppleva saker så är det trevligast att göra det med någon.

Jobb åter jobb

Det verkar som jag inte har tid att blogga förutom när jag har det lugnt på jobbet men nu sitter jag här igen. Klockan börjar närma sig 03 och telefonerna har slutat att tokringa, bara några ensamma själar som inte kan sova. Jag ska jobba nu 3 nätter, borde väl försöka plugga lite nu när det är lugnt men det fastnar inget när man börjar bli trött.

Trädgårdsamaryllis

Det fans önskemål om att se amaryllisarna i blom som Lucas fick på födelsedagen. Här kommer de i alla fall, för nu har dom börjat blomma. Det är som hela buketter och i en vacker röd färg, gillar dem jätte mycket. Lucas har dock inte sagt några uppskattande ord än så länge. Amaryllisen heter i alla fall Hippeastrum "Supreme Garden" och skulle enligt blomförsäljerskan gå att plantera ut i trädgården. Hon viste dock inte om det var trädgårdar i Afrika eller i Sverige. Tror jag ska försöka med en planta i Tanto och den andra ska få bo på inglasade balkongen.

image23

Om dom står länge så kanske det hinner börja blomma på fler stänglar och då tar jag en ny uppdaterad bild.

Jobb igen.

Jag har nu varit ledig från jobbet 2 nätter men har då gått skola 2 dagar. Nu är jag åter på jobbet igen. Fick veta på skolan i går att jag är ledig på måndag så jag bestämde mig för att åka på kryssning till Estland. Vet ej om jag åker ensam eller med min kompis Mats eller min man Lucas. Vi får väl se, det blir nog trevligt hur som helst.

Linuz har slutat utföra sina behov inomhus. Lucas hittade en hundmatssäck som var sönder gnagt så lille Linuz har nog haft obegränsat med mat. Stor inkomst, stor utgift, så det var nog därför han var tvungen att bajsa inomhus.

Ska nu snart åka hem, ta hundar på promenad, koka kaffe till Lucas och grädda baugetter. Sedan ska jag  sova hela dagen, längtar till sängen.....

Jobb igen...

Ja lite rapport först från söndagen.
När jag hade gjort undersökningen om cigaretter och fått mina 500 kronor så frågade jag om de behövde någon till undersökningen om snus. Det behövde dom så jag gjorde en till undersökning och 500 kronor till. 1000 kronor rikare bjöd jag Lucas på middag på Patricia. Vi åt gott och hade det trevligt men där innan 12-slaget blev Lucas nöjd och ville gå hem. Han hade jobbat hela dagen så han var nog lite trött eller så kände han sig som Askungen och var tvungen att åka hem innan 24:00. Tänk om hans Nissan skulle förvandlas till en pumpa och jag förvandlas till en mus.....

Jag var ledig söndag natt men nu sitter jag här på jobbet igen. Något lugnare i natt så jag försöker renskriva mina anteckningar från invertes medicin lektionerna. Är inne på blodsjukdomar. Behövde en pause så då passar det bra att blogga lite. I morgon ska jag sova hela dagen för att orka jobba nästa natt.

Linuz vår lilla rackarvovve har börjat bajsa inne igen. Han hade inte bajsat inne på ett helt år och så började han igen vid nyår ute på balkongen. I dag hände det inne i vardagsrummet. SUCK! Försöker komma på anledningen till varför han inte kan hålla längre. Har ni något bra förslag till varför han helt plötsligt börjar utföra sina behov i lägenheten?
image22
Linuz på grönbete.


Sitter på jobbet.

Här sitter jag på jobbet mitt i natten. Det ringer en hel del, det är många som mår dåligt i helgen. För er som inte känner mig så jobbar jag natt på psykiatriska jourverksamheten på S:t Görans sjukhus som sjuksköterska. Det är ett jobb som jag trivs ganska bra med. Jag önskar bara att jag hade mer fritid. I morgon ska jag vara med på en interjuv om rökning och få 500 kronor. På kvällen planerar jag och Lucas att gå ut och äta på Patricia, jag ser fram emot lite tid tillsammans med min man.

Ja, vad blev det för födelsedag för Lucas

image20

Så här såg Lucas ut på sin födelsedag när jag åkte iväg till skolan i morse. Han ligger i soffan och ser på TV.

image21

Hittade en blomaffär som reade ut amaryllisar, så jag kunde inte motstå att köpa några. Lucas uppskattar inte blommor men jag blev nöjd. Så jag köpte dem nog mest för min egen skull men tanken var ju att de skulle vara till honom. Vi åt i allafall indisk mat så vi är mätta och belåtna.

Suck!!

Sitter här på skolan, har rast. Tråkig lektion, går igenom huvudvärk för typ 10:e gången, nästan inget nytt på en hel lektion. Slöseri med tid. Tid som jag har för lite av dessutom. Ja för er som inte känner mig så går jag på Skandinaviska kiropraktor högskolan i Solna. En 5 årig utbildning till kiropraktor och jag är inne på 3:e året. Det är en väldigt intressant utbildning i det stora hela men denna dag hade jag önskat kunnat tillbringa med födelsedagsbarnet i stället.
Nu ska vi ha genomgång av kiropraktisk akutbehandling, så jag får springa tillbaka till klassrummet........

Ja må han leva......

Ja i dag fyller min man år.
För att överraska honom så har jag doppat cocostopparna (som hans dotter gjort) i smält toblerone som han kan smaska i sig till frukost när han vaknar.  Han är i dag ledig och har sovmorgon.
Har inte kommit på någon bra present till honom, så jag ska bjuda ut honom på indisk resturang i kväll. Ska springa runt  i Solna på min lunch och se om jag hittar någon present eller trevlig blomma.

Besiktningen

Jaha då har man besiktat den.
3 saker måste åtgärdas inom en månad.
- Ena halvljuset fungerar när knappen är påslagen och det andra halvljset fungerar när knappen är avslagen.
- Bromsslang fram trasig.
- Vindrutespolningen ur funktion.

Det var ju väntat men jag trodde att det skulle vara mera.
Åkte iväg till en som skulle kunna fixa dem för ca. 1000 kronor om jag bara själv fixade fram delar.
De skulle inte kunna fixa alla el-fel som finns på bilen, det skulle överstiga bilens värde.
Har nu beställt bromsslang för 179 kronor så kanske jag kan köra ett år till med bilen efter ombesiktningen.
Finns det någon därute som är intresserad av att köpa en Lada Samara?

Nu har jag fixat kaffe till min älskade man. Så nu ska jag väcka honom med kaffe på säng.......

Besiktning av Lada

Nu är det 3 timmar kvar till besiktning av min Lada Samara av 1997 års modell (men den känns som att köra en av modell 1972). Den har ett antal fel som jag hoppas att dom tycker är oviktiga. Nervös!!!
- Fläkten fungerar ej
- Ciggtändare död
- Vindrutespolaren fungerar ej
- Dåliga bromsar
- Radion är död och när den fngerade så fungerade den bara när man inte blinkade.
- Helljus fungerar ej, men att "flörta" fungerar
- Ena bakdörren går ej att öppna.

Det vore nästan ett under om den går igenom besiktningen.
I går på radion hörde jag på nytererna att någon försökt muta en besiktningsman med en 1000-lapp vid besiktningen och sedan 300 kronor vid ombesiktningen. Det lyckades inte utan är nu anklagad för mutbrott. Det lustiga i historien är att det hände på just den Bilprovning där jag beställt tid. :o)
Jag tror inte att dom går med på att jag mutar dem i dag även om det känns lockande.

Jag återkommer med information hur det gick.

Oj Oj

image2
Harre ligen
Jag har inte börjat blogga än och har redan 4 kommentarer. Ni är nog van att det går undan (ni vana bloggare), men ni vet ju att jag inte är så snabb. Vi får väl se när jag har tid att sätta mig ner för att ordna upp mitt liv i olika kategorier här på bloggen. Hoppas att ni har överseende med mitt proppfulla liv som jag har utanför min blogg ska förhoppningsvis även fylla denna sida med tiden.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0